Honlapunkon a felhasználói élmény fejlesztése érdekében cookie-kat használunk.
Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárul ezek használatához.

Új könyveinkből, sorozatainkból válogattunk, jó szívvel ajánljuk olvasásra a kicsiknek, az ifjúságnak és a felnőtteknek.

Berg Judit: Tökmagok Afrikában

tökmagokA Tökmagok Afrikában című kötetben megismerkedhetünk a tökmagokkal, Minkával, Rézivel, Benővel és Palkóval, a négy jó baráttal. A legkisebb Minka azonban Tökmag apó félresikerült varázslata folytán oroszlánná változik, így a többiekre hárul a feladat, hogy megtalálják őt Afrikában. A Pagony Kiadó ezzel
indította útjára a különböző olvasási szintekre épülő sorozatát. Az első négy könyvet a népszerű Berg Judit írta, aki a fordulatos és izgalmas történetekkel észrevétlenül vezet be az egyre nehezebb szövegű olvasmányokba. Az olvasást a minden oldalon megjelenő színes rajzok, a rövid és könnyű szerkezetű mondatok segítik, így válhat a betűkkel most ismerkedők első önállóan olvasott könyvévé, de ajánljuk az olvasástól idegenkedő 2. és 3. osztályosok számára is. A nem összefüggő sorozat kötetei közül így mindenki megtalálhatja neki megfelelő szintű könyvet.

Időfutár (1., 2., 3., 4., 5., 6.)

idofutarRég volt olyan rádiójáték, ami ekkora népszerűségnek örvendett, mint az eredetileg Kossuth rádión hallhatott Időfutár. A páratlan siker után könyvsorozatban is megjelent, ami hat kötetet ért meg. A cselekményt Hanna, a frissen Budapestre költözött hetedikes lány indítja el, amikor egy este egy rozsdás körzőt talál. Ezzel pedig nem csak egy furcsa öregember szakad a nyakába, hanem egy történelmi összeesküvésekkel teli veszélyes világ, néhány félelmetes öltönyös alakkal, akik valamiért nagyon akarják azt a körzőt. Hanna pedig azon veszi észre magát, hogy új barátaival egyre inkább belebonyolódik a történelmi korokon átívelő nyomozásba… A regénysorozatot 12 éves kortól ajánljuk, de nyugodtan kézbe vehetik azok a felnőttek is, akik nem idegenkednek a modern eszközökkel folytatott nyomozástól és az elő-előforduló szlengtől sem. Ha pedig valaki belekezd, készüljön fel arra, hogy ezt a sorozatot muszáj végig olvasnia, köszönhetően az igényes és fordulatokban gazdag történetnek és az egyedi humorral fűszerezett szereplőgárdának.

Regényes történelem

regényes történelemA történelem iránt érdeklődő felnőtt olvasóink számára a General Press kiadó 2009-ben indult Regényes történelem sorozat bármelyik kötete remek választás. Eltérően a legtöbb történelemi regénytől nem királyok és nemesek életéről szólnak a történetek, hanem hétköznapi emberekről és hétköznapi sorsokról. Eddig 48 könyv jelent meg a sorozatban, melyek időben és térben nagyon széles skálán mozognak. Kate Quinn „A császár szeretője” című műve Rómában játszódik az első században, főszereplője Thea a rabszolgalány,
akire csodálatos hangja miatt szemet vet a kegyetlen Domitianus császár. Brigitte Riebe a középkor egyik legsötétebb eseménysorozatát, a boszorkányüldözést eleveníti fel Lena, a Zsigmond herceg udvarában szolgáló szakácsnő történetén keresztül „A boszorkány és a herceg”-ben. Jean-Christian Petitfils „Méregkeverők”-je detektívregényként is olvasható kordokumentum, amely a Napkirály korának csendes gyilkosairól szól. Jean-Jacques Antier 18. században játszódó regénye egy férfinak öltözött női botanikus kalandjait mutatja be a Rochforttól Rio de Janeiróig tartó hajóúton a „Déli-tengerek foglyai” című könyvében. Jennifer Chiaverini „A kémnő” című történetének középpontjában az amerikai polgárháború hősnője Elizabeth van Lew áll. Kate Alcott „A varrónő” című könyvben a Titanic elsüllyedését túlélő fiatal lány keresi a boldogságot a tragédia után. Minden könyv külön világ, a történelem egy-egy szelete.

Újdonságainkról tájékozódhat a facebook oldalunkon (Pannónia Könyvtár) és immár a moly.hu/tagok/pannonia-konyvtar oldalon is.